HTML

Tárgyalástechnika minden napra

Egy kutyabarát Utcamacska - időnként kölykét nevelgetve - át-átvág a hatsávos autópályán, hogy megigyon egy pofa aludttejet a haverokkal. Az élet szép, sikeres és kicsit persze különc is. Semmi széplelkű nyávogás! Csak a valóság. Az is eléggé hasonlít egy körhintához. Mert minden helyzet egy tárgyalás. Valódi körhinta, csak kicsit másmilyen. (Tárgyalástechnika, üzletkötés, biznisz, becsület és betyárbecsület.) KÜLDJ - vicces, bosszantó, elgondolkodtató, vagy tanulságos sztorikat tárgyalásokról, üzletkötésről, technikákról, veszett helyzetekről, amikből JÓL jöttél ki. utcamacska(kukac)freemail.hu (És gyűjtjük a legidiótább céges tárgyalószoba elnevezéseket!)

Friss topikok

Címkék

agresszív (2) agy (2) agytréning (1) ajánlat (1) akadály (1) alkalmasság (2) alku (1) álláshirdetés (1) állásinterjú (5) állás interjú (1) artúr király (1) asszertivitás (1) átpozícionálás (1) baszod béla (1) béke (1) béketeremtő (1) belső erő (1) beszélgetés (1) beszólás (1) bkv (1) bkv ellenőr (1) bólogató jános (1) bugyi (1) cél (1) célkitűzés (1) cici (1) címke (1) divat (3) divatbaki (1) duplafenekű tranzakció (1) édesanya (1) eladás (3) energia (2) értékesítés (5) értékesítő (2) értekezlet (1) ezotéria (1) fáradtság (1) fehér asztal (1) felelősség (1) felkészülés (4) felvételi beszélgetés (1) figyelem (2) ghandi (1) gömb (1) hanghordozás (1) homokozó (1) illem (3) indiszkréció (1) jedi (1) karácsony (1) kávé (1) kényszervállalkozó (1) kerekasztal (2) kerekasztal beszélgetés (1) kerek asztal lovagjai (1) kocka (1) kommunikáció (3) konfliktus (1) konfliktuskezelés (1) kutyakaki (1) lelkierő (2) macska (1) manipuláció (1) manipulatív (3) megbeszélés (9) megértés (1) meggyőzés (3) megoldás (5) mello (1) míting (1) mlm (1) módszer (3) motiváció (2) nagymama (1) napoleon hill (1) nlp (1) női vezető (1) nyertes nyertes (1) nyer nyer (1) öltözködés (1) orosz katona (1) padawan (1) passzív (1) pénz (1) proaktív (1) protokoll (2) sales (8) siker (2) sms (1) stratégia (1) stressz (3) stresszoldás (2) suttyó (1) szárnysegéd (1) szerepeltolás (1) szeretet (2) szex (1) szólista (1) szomszéd (1) sztereotípia (1) tárgyalás (35) tárgyalástechnika (30) tárgyaló (1) tárgyalónevek (1) tárgyalószoba (2) telefon (1) telefonos üzletkötő (3) telemarketing (2) telesales (3) testbeszéd (3) thomas lieven (1) tükrözés (1) túsztárgyalás (1) ügyfél (6) ügynök (5) ügynökhatározó (3) üzlet (6) üzleti divat (1) üzletkötés (14) üzletkötő (7) vita (1) vizualizáció (1) win win (1) win win szituáció (1) zsiványbecsület (1) Címkefelhő

Linkblog

Kis magyar ügynök határozó

2009.08.07. 10:05 Utcamacska

Az üzletkötő szerepköre kicsit olyan, mint a jósnőé. Mindenki misztifikálja egy kicsit, azt terjesztik, hogy legalább a "cigány öreganyádtól / zsidó bankár öregapádtól" kell örökölni a tehetséget, hogy alkalmas legyél.

A tegnapi vitaindító alapján először azt foglalom össze, kiket is tekintünk egyáltalán ügynököknek. Kizártuk James Bondot és Thomas Lievent. A konklúzió, Tiboru rendszerét kiegészítve így fest: 

Ügynök - üzletkötő - minden olyan személy, aki egy termék, vagy szolgáltatás értékesítéssel foglalkozik és ebben

  1. Közvetlen anyagi érdeke fűződik az általa kínált áru vagy szolgáltatás eladásához (prémium, royalty, közvetlen részesedés, stb.);
  2. Házal, tehát az értékesítési tevékenységet nem egy bázison, például boltban végzi, tehát nem te mész hozzá, hanem ő jön hozzád, gyakran kéretlenül, máskor kérésedre.

Gyakori, hogy a terméket, szolgáltatást nem saját maga állítja elő - de vannak kivételek.

Az értékesítés során maga is megkeres potenciális vevőket. Az értékesítés része lehet a marketingnek, de semmiképp nem a marketing maga. "A marketing, ha értik és jól használják, előkészíti a terepet az eladók, értékesítők (nem az ügynökök!!!) számára." (Idézet: Mária) 

A direkt értékesítési folyamat egyik speciális - és a köznépet leginkább idegesítő - formája a Multi Level Marketing - rövidített nevén MLM. Ennek a világon semmi köze nincsen sem a klasszikus értékesítéshez, sem a marketinghez. Mégis részei lesznek az "ügynök határozónak".

Az értékesítésnek ezen direkt eladással, termékképviselettel foglalkozó a formája a mai nehéz piaci körülmények között igazán keresett. Ugyanakkor talán az egyetlen keresett szakma - mert nyugodtan kijelenthetjük, hogy szakmáról van szó - melyhez nincsen semmiféle akkreditált képzés rendelve. Tanulhatunk marketinget, tanulhatunk kereskedelmet, de még ha mindkettőt megtanuljuk, akkor sem leszünk alkalmasak az üzletkötői tevékenységre. Az értékesítéshez szükséges blikkfangokat ezért különféle értékesítési szemináriumokon oktatják, melyek egy része igen sikeres, más része annyit ér mint halottnak a hónaljcsók. Tudnivaló, hogy az ár/érték ezen a képzési piacon egyáltalán nincs fedésben.

Emiatt az üzletkötő szerepköre kicsit olyan, mint a jósnőé. Mindenki misztifikálja egy kicsit, azt terjesztik, hogy legalább a "cigány öreganyádtól / zsidó bankár öregapádtól" kell örökölni a tehetséget, hogy alkalmas legyél. (Nekem egyik se volt, mégis mindkettőben elég jó eredményeket tudok felmutatni.)

Az üzletkötőt ezért a képzésben elért eredményei mellett (például szakirányú diploma azon területen, amit képviselni fog) a képességei és kapcsolati köre alapján ítélik meg és veszik fel jobb, vagy rosszabb helyekre. Az üzletkötéshez szükséges képességeket igyekeznek pszichológiai tesztekkel mérni, ám a kisebb pozíciókba, ahol az üzletkötő "fogyóeszköz" mindenkit felvesznek, aki képes megszólalni.A szükséges képességeket többnyire frázisokban aposztrofálják. (Proaktív, kreatív, kommunikatív, csapatjátékos, asszertív...) 

A profi üzletkötők a fejvadász cégek leginkább célkeresztben lévő "áldozatai", a legkeményebb szerződések azonban éppen őket kötik.

Igen gyakori, hogy alkalmazásuk nem, vagy nem csak bejelentett formában (munkaviszonyként) hanem részben, vagy egészben vállalkozói formában történik, ugyanis  hatályos adószabályok szerint magasabb összeget tudnak felvenni, ha jutalékukat kiszámlázzák.

Emiatt jelent meg az üzletkötőkkel kapcsolatban a "Kényszervállalkozó" - mint kifejezés és mint jelenség. Ezzel arra utalnak, hogy az elhivatottság és képességek/készségek nélkül ügynöknek állt személyek kényszerűségből vállalkozóvá lesznek, de hozzáértésük hiányában a vállalkozás elbukik, a kényszervállalkozó rosszabbul jár, mint eredetileg.

Az üzletkötői területek igazából 3+1 nagy fő csoportra bonthatók:

- "Mezitlábas" ügynök - erre a posztra mindenki bekerülhet, aki képes kimondani egy nagyjából épkézláb mondatot. A célközönség esetükben szinte kizárólag a magánszemélyek, vagy cégek igazgatóinak/felelős vezetőinek személyes igényének kielégítése. képzésükről általában a termék-szolgáltatás gyártója maga gondoskodik. Specifikusan egy termék -egy képzés, a tudás jelentős része csak azon a helyen hasznosítható. (Telesales, mozgóárus, porszvó ügynök, biztosítós ügynök, stb..)

- "Képviselő" - aki jelen esetben nem egy fánk, hanem egy személy, s aki egy adott terméket, szolgáltatást képviselve célközönséget tekintve vállalkozásokat lát el egy bizonyos területen, különösebb, a termékkel kapcsolatos mély szakértelem nélkül. A szakértelem igenis szükséges, de a gyakorlat során megszerezhető, nem kötött végzettséghez - ám más, hasonló területen is kompatibilis ismereteket ad. (Hirdetésszervező, különféle területi képviselő, takarítószer beszállító, ballonos víz árus, stb..)

- "Képzett üzletkötő" - olyan személy, aki alapképzettsége folytán mélyebben ért egy biznyos termék-, vagy szolgáltatás csoporthoz. (Mérnök-üzletkötő, orvoslátogató, mérnök-közgazdász üzletkötő, külkereskedelmi üzletkötő, franchise jogokat áruló üzletkötő, stb...) Általában több nyelven is beszél, gyakran dolgozik nemzetközi piacon, a célközönség, akinek árul, relatíve szűk, s a termék is gyakran nagyon magas áfekvésű.Kizárólag cégeknek ad el.

+1 - MLM ügynök - Ehhez is szükség van az MLM szakma megismerésére, ám ez egy egészen sajátos és külön tanulást igénylő rendszer. Az MLM hálózatok többségénél a termék, amit forgalmaznak tényleg igen kimagasló minőségű a többi hasonlóhoz képest,vagy nincs valódi piaci konkurense.A lényeges különbség azonban abban rejlik, hogy a termék - bár jelen van - itt ez másodlagos. A valódi értékesítési cél az, hogy magát a rendszert adja el az MLM ügynök, tehát beszervezze a saját hálózatába a vevőjét, hogy az újabb és újabb tagokat hozzon a rendszerbe. Ez a sajátosság ami miatt az MLM egy egészen külön szakma és egészen külön ág, igazából csak érintőleges kapcsolata van az értékesítés egyéb területeivel.

A következő postban egy professzionális telesales területen dolgozó értékesítő hölgy lesz az interjú alanyom, és a telefonos üzletkötésről fogok beszélni.

47 komment

Címkék: mlm ügynök sales üzletkötés üzletkötő kényszervállalkozó ügynökhatározó

A bejegyzés trackback címe:

https://utcamacska.blog.hu/api/trackback/id/tr761294221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2009.08.07. 12:15:31

Jó összefoglaló, szép munka volt.

És egy alaki/formai felvetés, illetve javaslat: miért nem teszel a szöveg első bekezdése után egy "tovább" linket? Ily módon a nyitólapra több poszt bevezetője fér fel, és ez csak az egyik előny :-)

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.07. 12:48:34

@csurtus: mert örülök, hogy ezt végrehajtja a drága masinám ... (böngésző hiba, valamint mobilnetes kapcsolat, valamint az admin felület estimese jellegű megbízhatósága) de már én is soxor gondoltam rá... csak úgy vagyok vele, mint cigány a szántással. Belefognék, de ... :)

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.07. 14:02:09

@tiboru: mát meg is szültem, ennél az egyénél - este meg válasz neked és a többi posztban is elkövetem ezt a bűvműveletet...

váj mí 2009.08.07. 15:41:14

Nos, ígéretemhez híven, végigolvastam, és ismét azt a konklúziót (mit kapnék Stricitől ezért a nem-magyar szóért ;) ) szűrtem le, hogy nem az én világom.
Magamra érvényesnek legfeljebb azt a fajta üzletkötést tudnám elképzelni (már amit tisztességesen el tudnék végezni), amit pölö a Coca vagy a Pepsi ügynökei végeznek, azaz településenkénti felosztásban járják a különböző kisebb-nagyobb üzleteket és bárokat az utánrendelések ügyében, illetve ajánlják az új promókat és termékeket (vanília-ízű cola, emléxünk? ;) ). De a hideghívásos szarságokat, a direkt/telemarketinget meg hasonló faszságokat semmiképp sem.
Szóval, lehet, revidiálnom (Strici, bocs :) ) kell eddigi álláspontomat. El tudnék végezni egyfajta üzletkötői munkát, mert a képességeim megvannak hozzá, de ahhoz stabil/ismert háttér kellene (mint az említett üdítőgyártók pölö), arra nem lennék képes, hogy aleoverás meg zepteres meg amwayes meg websos meg biztosítós meg még sorolhatnám parasztvakításokkal húzzam csőbe a népet.
Macsek, így oké? ;)

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.07. 15:44:54

@váj mí: tökéletesen :) - viszont azért írtam, a munkahelyi terroros hozzászólásban, hogy érdemes megnézni, miféle üzletkötő munka is az, mert hátha igazából nem is a network 21-ben kell sikeresnek lenni, vagy ráncvasalót kell eladni, hanem mondjuk valami épkézláb dolgot, olyasvalakinek, akinek szüksége van rá...

Ladyb 2009.08.07. 15:54:32

Utcamacska,


beírom blogodba is, amit az mh-ba is írtam váj mi-nek, mert nagyon ideillik:

"Ugyanis egy dolgot érdemes tudni: ha tudsz értékesíteni, akkor Tiéd a világ, akkor bármikor tudsz pénzt teremteni magadnak, nem kell másnak a rabszolgája lenned. Ha jó értékesítő vagy, érted kapkodnak és nem Te kapkodsz. Jó ezt tudni ;)
Biztos vagyok benne, ha kiraknának egy arab bazárban 20 ananásszal és semmi másod nem lenne, azon múlna az ételed, hogy eladod-e a 20ananászt, kevesebb, mint 3 nap alatt beletanulnál és elkezdenéd élvezni is.

Az értékesítés ugyanis egy játék, olyan, mint a csábítás. A csábítás, a flört, már-már jobb, mint maga az abszolvált testi kapcsolat (értsd: szex), mert nem tudhatod, mi lesz a kimenetele, izgalmas, ígéretekkel és meglepetésekkel teli."

Ladyb 2009.08.07. 15:55:13

Ja, bocs, nem mondtam: gratula a blogodhoz! :)

váj mí 2009.08.07. 16:11:41

@Utcamacska:
Mondjuk, annyiban igazad van, hogy nem tudjuk, az mh-s poszt alapján, hogy az illető cég mivel foglalkozik. Lehet éppen a Bramac vagy a Wringley's ;).
Szóval, nem tudom, érted-e, mire akarok kilyukadni. Nekem alapvetően nincs bajom az üzletkötői/értékesítői melóval. Kivéve, ha nem áll mögötte stabil üzleti háttér (Kósa L. Adolf féle szarságok), illetve ha a cég módszerei nem gyomorforgatóak (lásd Zepter - egyébként a Zepteres blogomon épp a minap érkezett érdekes hozzászólás egy vidéki ügynöktől ... elgondolkodtató .. bár nagyon is érthető ... Ja, nem, nem reklámozom a blogot, mert nagyon is specifikus, ugyanis egy cégre van kihegyezve, és havonta ha egy hozzászólás van, bár sokkal több látogatás ;) )
Egyszóval, lehet az üzletkötői/értékesítői/ügynöki munkát tisztességesen is végezni, kár hogy az arányok nem efelé mutatnak ...

váj mí 2009.08.07. 16:14:25

@Ladyb:
Nu, akkor itt válaszolok, ha már itt ragadtam ;).
Az értékesítés minden áron kurvára visszatetsző a szememben. Akkor már inkább az általad említett szex. Abból több folyik be 1 hét alatt, mint az általad preferált értékesítésből. Persze, mindent fel kell vállalni ugye. És kinek mihez van gyomra ;)

Ladyb 2009.08.07. 16:19:09

Ízlések és pofonok, ha inkább jobban szeretsz kurválkodni, egészségedre. :)

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.07. 16:20:52

Tényleg- kurvával is kéne interjút csinálni :)
hiszen ő is az utca emberének igényeit elégíti ki,s ajánlkozik ezen tevékenységre. Nos, igen:A kurva is értékesítő :D

Ladyb 2009.08.07. 16:22:34

@Utcamacska: :DDDDDDDDDDDDDDDD
Egyébként mindenki, kivétel nélkül értékesítő. Csak max. még nem tudja. :)

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.07. 16:23:17

@Ladyb: szerintem ez lesz a végső konklúzió -csak te már most tudod :)

váj mí 2009.08.07. 16:31:43

@Ladyb:
A kurválkodás (már amennyire én is ismerem a témát) nem szeretet kérdése. De ez szerintem teljesen más kérdés. Bár végül is annyira nem. Hiszen mi a különbség a között, hogy a testedet vagy az agyadat adod el megfelelő díjazásért?

váj mí 2009.08.07. 16:32:59

@Utcamacska:
Ez azért annyira nem vicces ...már ha ismernél egyetlen lányt is ebből a körből.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.07. 16:38:54

@váj mí: ismerek :( sajnos ... és tudom, hogy inkább adnék el bólogatós kínai Szűzmáriát, miniszoknyában és tripla sminkben a táliboknak, mint kurva lennék.

Viszont attól tényszerűen még ő is értékesítő - bár gyakran a stricije egyáltalán nem megfelelő jutaék és motivációs kulccsal motiválja szegényt. Egyébként ha nem bűntetőjogi kategória volna, akkor tényleg ideférne.

váj mí 2009.08.07. 16:49:04

@Utcamacska:
Ausztriában és Németországban egyáltalán nem az. Sőt ki lehet váltani rá az ipart, tök legálisan.
Az meg szegény, elég béna lehet, aki stricit is tart el. Inkább próbáljon bekerülni valamék stúdióba. Többet fizet, mint a kocsisoron való ácsorgás minden este, ahonnan be is gyűjthetik ...

Ladyb 2009.08.07. 17:06:14

@váj mí: mi a különbség aközött, hogy az agyadat, vagy az agyadat és az idődet és a szabadságodat adod el pénzért?

váj mí 2009.08.07. 17:21:04

@Ladyb:
Konkrét példát akarsz? ;)

2009.08.07. 17:24:07

Ne sértődjetek meg, de saját tapasztalatom: az ügynök csak a hozzá nem értő, nem elővigyázatos embereknek tud értékesíteni.

Én ingatlanügynökökkel (bocsánat, ingatlanbefektetési tanácsadókkal) kerültem mostanában közelebbi kapcsolatba – bármennyire is óvtak ettől az ismerőseim – mert hát kényelmes, időtakarékos stb. Egyik ügynök még arra is rábeszélt, h menjek el egy hitelérté… pardon, pénzügyi tanácsadóhoz lakáshitellel kapcsolatban. Ez volt egyébként a legviccesebb, kb. 5 perc elteltével már én magyaráztam a szakértő kiscsajnak, hogy miért öngyilkosság az a konstrukció, amit javasol… Na hagyjuk.
Amit tapasztaltam az ingatlanosokkal:
- sablon személyiségek (tartózkodó, bratyizó, lerohanó („csak most, csak neked”), normális). A személyiség változhat is a találkozások során.
- Sablon stratégiák az értékesítésre, melynek alapja a „pressure”, döntsél minél gyorsabban, lehetőleg gondolkodás nélkül.
- Hülyének nézik az ügyfelet (egy idő után ráálltam arra, hogy rá is játszok erre egy kicsit, és amikor már nagyon nyeregben érezte magát, akkor tettem fel nekik egy-egy kényes kérdést, amitől érezhetően lelombozódtak…) Előfordult részükről hazugság is.
- _Minden_ ajánlatukban volt valami defekt, nem is szólva arról, hogy szar szerződési feltételekre akartak rábeszélni (abba most ne menjünk bele, hogy egy ingatlanügynök milyen alapon akar beleszólni a vevő és eladó közötti szerződés tartalmába). Amiket mondtak, arról rendszeresen konzultáltam ügyvéd és jogász ismerősökkel, mondanom sem kell, hogy a fejüket fogták ilyen hülyeségek hallatán.
- Összességében rengeteg ingatlanajánlatból egy korrekt volt, egyetlen szépséghibával: az ár volt jó 10%-kal a piaci ár fölött. Respekt.

Egyébként egy idő után már csak azért találkoztam velük, hogy jobban kiismerjem ezt a területet, de aztán meguntam: nem nagy élmény úgy tárgyalni másokkal, hogy kb. 10 lépéssel előre tudsz gondolkodni az ő fejükkel.

Következtetés, persze ez csak szubjektív: ügynökön, közvetítőn keresztül soha, semmit az életben…

2009.08.07. 17:27:29

@Ladyb:
"mert nem tudhatod, mi lesz a kimenetele, izgalmas, ígéretekkel és meglepetésekkel teli."

Na ja, csak aztán nehogy az legyen a meglepetés, hogy farka van a csinos hölgynek. :-p

váj mí 2009.08.07. 17:31:20

@tff:
Szétnéztél a neten? Strici blogjában ajánlottam neked két oldalt is (nem, semmi közöm hozzájuk, az expressz tapasztalat, hogy ott megjelennek direkt tulajok is, a másik meg gúgli keresés az "ingatlan+eladás+tulajdonostól" keresőszavakra). Egyébként meg meg aszem pont Macsek ajánlotta az iwiw-et. Ott is lehet vadászni az aprók között.
Különben meg igazad van, tele van a net meg a print-sajtó ingatlanértékesítőket kereső ún. "állásajánlatokkal", amelyek szerint egy 3-5 napos "képzés" után bárkiből ingatlanszakértőt csinálnak... jutalékos rendszerben :P
Jellemző példa a DunaHouse .. na őket, úgy kerülném, mint a leprást, ha lenne 15 millám fővárosi lakásra.

2009.08.07. 17:36:01

@váj mí:
Igen, olvastam, köszönöm! A gugli túl kézenfekvő volt nekem, hogy eszembe jusson. :-p

2009.08.07. 17:38:27

@váj mí:
Jóval 15 milla alatt is lehet lakást találni Bp-en, pláne, ha a jutalékot is kiküszöbölöd.
Ha te is keresel, megadhatom egy-két ügynök telefonszámát. (Bocs, ez hülye vicc volt, visszaszívom :) )

váj mí 2009.08.07. 17:44:54

@tff:
Sokszor a legkézenfekvőbb dolgok a legnyilvánvalóbbak ;). Bár ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a legegyszerűbbek is :)

váj mí 2009.08.07. 17:47:30

@tff:
Szívd is :P A lakásvásárlástól még pöppet messze állok. Én egyelőre kiadó lakások terén bambultam körül a netet, mert ez a lakótársos megoldás már kezd uncsi lenni. ;)

2009.08.07. 17:56:21

@váj mí:
Ha ügyesen főzöl és beszállsz a rezsibe, a leendő lakásomban szoríthatok majd neked helyet egy üres kanapén... :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.07. 17:57:01

@Utcamacska:

Hát a kurva nem ügynök, mert a saját portékáját tukmálja a kuncsaftra :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.07. 17:58:15

@Utcamacska:

A prosti nálunk sem büntetőjogi kategória, csak a strici.

váj mí 2009.08.07. 18:31:13

@tff:
Kanapé nem jó, szoba keeeelll ;) Különben, imádok főzni meg kísérletezni a konyhában, csak magamra nem szoktam. Viszont takarítani kifejezetten rühellek ;)

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.07. 20:38:30

@tiboru: a kkv-ben sok olyan egyszemélyes (kétszemélyes) vállalkozás van ahol az üzletkötés is azé az egy személyé, aki a vállalkozás maga :)

Amúgy valóban a strici a bűntetőjogi kategória, de ez egy rém faramuci (és ha még csak a fara lenne Muci..) helyzet, ne menjünk most bele ebbe. A legkedvesebb unokabátyám felesége kurvult el szó szerint, 3 napig a kanapén aludt nálunk a srác, ott bőgte ki magát.
Mindjárt írok mélt neked - most értem haza. (OFF: megkaptam szívem vágya mese DVD kazettáit, alig várom. hogy belefoghassak nézni őket!)

@váj mí: én is sokszor elgondolkodtam, miért van ennyi ingatlan ügynök. Szinte minden lakásra jut egy ember. De valahogy csak fenn tudnak maradni, hogyan, azt nem igazán értem, de valahogy.. különben nem lenne ennyi ügynökség.

igaziatommaki 2009.08.08. 07:44:34

@Utcamacska: Úgy hogy az ügynökség nem fizet semmit, csak jutalékot( ha összejött vmi-mást fizessen az ügynök), a fluktuáció meg 80% az ügynökök között. 2 havonta cserélődnek. MIndenki úgy áll be, h ő ebből milliomos lesz, oszt mikor rájön 2 hó után, h maga után fizethet havi 50ezret különféle jogcímeken, viszont ő 1 kanyillót se kap..akkor továbbáll.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.08. 08:03:05

@igaziatommaki: Azokon a helyeken, ahol nem "mezitlábast" keresnek, bizony az alapvető költségek térítésére elegendő apanázst, vagy még ennél is többet adnak, + laptop+mobil (néhol autó, néhol autó-térítés) viszont 3 hónap alatt keményen bizonyítania kell az illetőnek, hiszen gyakran az üzletkötő hozza a legtöbb pénzt a cégnek, s a jutalék miatt saját magának is. Egyik "levadászott" :) üzletkötő ismerősömnek a cég, ahová ezerrel csábították, házat (értsd: kertes, jakuzzis, kétgarázsos egészen házszerű házat, igaz nem Bp-en!) bérelt volna, mert a kiválasztott emberke épp nem abban a városban lakott, ahol a vállalat volt - s ez volt az indító ajánlat. Ismerős végül maradt a cégnél, ahol addig is. Csak mondom, a szintek ilyenek is lehetnek. Illetve nem csak anyagiakkal motiválható egy ember. Ezt nagyon sokszor elfelejtik azok, akik "venni" akarnak minden áron. (Meg azok is, akik eladnak)

Az üzlet igenis Ladyb-nek igazat adva, játék. Aki nem játszva csinálja, annak nem fog babér teremni. Nem a milliomosság a lényeg, hanem a folyamatból nyert élvezet. A mottóm, itt jobbra fenn: a körhinta :) Szóval az élet vidámparkjában legjobb játszani, még akkor is, ha az óriáskeréken épp alul vagy. Hiszen lehet, hogy a legjobb barátaiddal ülsz egy kosárban ;)

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.08.08. 09:04:47

@Utcamacska: Lehet, hogy nem egy nyelven beszélünk. Mások kéretlen zaklatása akkor sem játék, ha valaki ezt játéknak tekinti. És azért nézzük már meg, hogy Arthur Miller "Az ügynök halála" című színjátéka miről is szól?

A három hónap alatt keményen dolgozó játszik? Mi a faszt játszik? Fest, verset ír, filmet forgat? Mert a műalkotás-készítés valóban játék.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.08.08. 09:07:42

@Utcamacska: Miért játék az, ami hozzáadott érték nélkül csak értékesít? Valahonnan, valakitől pénzt vesz el.
A szexuális prostituált is csupán játszik, amikor a kuncsaft részegen leokádja? Az is csak játék, amikor a házaló ügynököt kipofozzák a lakásból, ahová becsöngetett?

2009.08.08. 10:22:01

@Strici:
Jaj már, ők nem sikeresek, nem elég motiváltak, meg különben is, nem is akarnak dolgozni. :)

Egyébként volt egy sanda gyanúm, hogy az űbersikeres Ladyb mivel foglalkozik, ha ennyire nem akarja az orrunkra kötni. Így legyen ötösöm a lottón. :) (Egész pontosan szerintem beregelt egy piramisba, és bejött neki, aztán kioszt mindenkit. Amíg össze nem omlik a piramisa. De ez már tényleg csak tipp.)

2009.08.08. 10:23:04

@Strici:
Meg a legjobb játék az ügynökök lebegő jutaléka. Olyan izgalmas, mint az all-in a pókerban. :)

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.08. 10:23:58

@Strici: megfelelő pályán játszik-e ha kipofozzák?
A hozzáadott érték nem más, mint az értékesítő személye, az ő saját értékei. Ha tőlem vesznek, akkor a TŐLEM-en van a hangsúly - ezért viheti el könnyedén az ügyfeleit egy ügynök a konkurenciához, azok ugyanis nem a termékhez, hanem a kiszolgáláshoz ragaszkodtak. (Olvasd el a butikos lányos post hozzászólásait - az eladóhoz megy a vevő!) Ez most nem jelenti, hogy az ár, vagy a minőség mindegy, de azonos kategórián belül mindegy neki (ár/érték). Ez jó értékesítő által hozzáadott érték.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.08. 10:25:06

@tff: nem ezzel foglalkozik :) - egyébként én sem vagyok üzletkötő ;)

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.08.08. 17:00:39

Szerintem ügynökösködni is kétféleképpen lehet: tisztességesen, meg tisztességtelenül.

Aki az előbbi kategóriába tartozik, az olyan terméket értékesít, amit szívvel-lélekkel tud képviselni, biztos a minőségében (ha adott helyzetbe kerülne, ő is ezt venné igénybe), és ezzel a jó minőségű termékkel normális stílusban olyan ügyfeleket keres meg, akiknek valóban szüksége van rá. Ja és a meggyőzésnél ezért nincs is szüksége tisztességtelen módszerekre, csak fel kell mérnie, hogy az ügyfeének tényleg szüksége van-e a termékre, és be kell mutatnia neki azokat a tulajdonságokat, amiért meg fogja venni. A végén pedig mindenkinek jó.

Az ingatlanügynököknél, pénügyi, befektetési tanácsoknál ez a "termék" elvileg a rálátásuk. Láttak már kismillió befektetést/házat/biztosítást, mindent tudnak a buktatókról, problémákról, és ezt a tudást átadják, megosztják.

Másik kérdés, hogy pl az ingatlanosok az 5 napos képzéseikkel pont ezt a hitelességüket bukták be.

És aki normálisan, tisztességesen csinálja, annak tényleg játék, és élvezhető is! Főleg mert megszűnik az "el kell adnom" görcs, és átadja a helyét a "olyan embereket keresek, akiknek a problémájára az a megoldás, amit én adok" játéknak. :)

És igen, ismerek ilyen hozzáállású ügynököt/értékesítőt is! oké, nem ők fognak 2 hét alatt meggazdagodni, de hosszú távon biztos nagyobb sikereket fognak elérni - főleg a személyes hitelességet igénylő területeken!

mldrv 2009.08.09. 06:29:54

@tff: miért nem nézed meg LadyB saját blogja címét, ami ott van az adatainál? :) az nem éppen piramisjátékról szól :) egyébként ennél én se tudok többet :)

fenguru 2009.08.10. 15:52:47

"Képviselő, aki nem fánk", ez jó. Isten tartsa meg a verbálkreativitásod, Utcamacska!

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.10. 16:34:03

@fenguru: Kálmán barátunknak gyerekkori traumája, hogy az apja a szocializmusban nem mert neki se' képviselőfánkot, se diplomatapudingot venni, mert mi van, ha besúgják, és politika keveredik a dologba. Ez egyébként komoly! Mondjuk ma már poénnak emlegetjük, de neki is volt ám egy oldani való agyon stresszelt gyerekkora :)

fenguru 2009.08.12. 15:44:40

@Utcamacska: a cukrászdai édességek valahogy a dekadens polgársághoz rendelődnek, talán ezért nincs "prolifánk" vagy "munkáspite", még akkor sem, ha a szépemlékű Utasellátó képviselőfánkjához elkélt volna a vasököl... Egyszer osztálykiránduláson földhözvágtam egy fánkot, frankón visszapattant.

2012.03.25. 20:25:06

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

http:/kmdholding.com/hub3p3a

Amennyiben gyorsabban szeretnél a pénzkeresetben előrelépni és nem igényled a segítséget, a következő oldalon rögtön megkezdheted a regísztrációt és a dollárok keresését!
FM0204.iwowwe.com/
süti beállítások módosítása