HTML

Tárgyalástechnika minden napra

Egy kutyabarát Utcamacska - időnként kölykét nevelgetve - át-átvág a hatsávos autópályán, hogy megigyon egy pofa aludttejet a haverokkal. Az élet szép, sikeres és kicsit persze különc is. Semmi széplelkű nyávogás! Csak a valóság. Az is eléggé hasonlít egy körhintához. Mert minden helyzet egy tárgyalás. Valódi körhinta, csak kicsit másmilyen. (Tárgyalástechnika, üzletkötés, biznisz, becsület és betyárbecsület.) KÜLDJ - vicces, bosszantó, elgondolkodtató, vagy tanulságos sztorikat tárgyalásokról, üzletkötésről, technikákról, veszett helyzetekről, amikből JÓL jöttél ki. utcamacska(kukac)freemail.hu (És gyűjtjük a legidiótább céges tárgyalószoba elnevezéseket!)

Friss topikok

Címkék

agresszív (2) agy (2) agytréning (1) ajánlat (1) akadály (1) alkalmasság (2) alku (1) álláshirdetés (1) állásinterjú (5) állás interjú (1) artúr király (1) asszertivitás (1) átpozícionálás (1) baszod béla (1) béke (1) béketeremtő (1) belső erő (1) beszélgetés (1) beszólás (1) bkv (1) bkv ellenőr (1) bólogató jános (1) bugyi (1) cél (1) célkitűzés (1) cici (1) címke (1) divat (3) divatbaki (1) duplafenekű tranzakció (1) édesanya (1) eladás (3) energia (2) értékesítés (5) értékesítő (2) értekezlet (1) ezotéria (1) fáradtság (1) fehér asztal (1) felelősség (1) felkészülés (4) felvételi beszélgetés (1) figyelem (2) ghandi (1) gömb (1) hanghordozás (1) homokozó (1) illem (3) indiszkréció (1) jedi (1) karácsony (1) kávé (1) kényszervállalkozó (1) kerekasztal (2) kerekasztal beszélgetés (1) kerek asztal lovagjai (1) kocka (1) kommunikáció (3) konfliktus (1) konfliktuskezelés (1) kutyakaki (1) lelkierő (2) macska (1) manipuláció (1) manipulatív (3) megbeszélés (9) megértés (1) meggyőzés (3) megoldás (5) mello (1) míting (1) mlm (1) módszer (3) motiváció (2) nagymama (1) napoleon hill (1) nlp (1) női vezető (1) nyertes nyertes (1) nyer nyer (1) öltözködés (1) orosz katona (1) padawan (1) passzív (1) pénz (1) proaktív (1) protokoll (2) sales (8) siker (2) sms (1) stratégia (1) stressz (3) stresszoldás (2) suttyó (1) szárnysegéd (1) szerepeltolás (1) szeretet (2) szex (1) szólista (1) szomszéd (1) sztereotípia (1) tárgyalás (35) tárgyalástechnika (30) tárgyaló (1) tárgyalónevek (1) tárgyalószoba (2) telefon (1) telefonos üzletkötő (3) telemarketing (2) telesales (3) testbeszéd (3) thomas lieven (1) tükrözés (1) túsztárgyalás (1) ügyfél (6) ügynök (5) ügynökhatározó (3) üzlet (6) üzleti divat (1) üzletkötés (14) üzletkötő (7) vita (1) vizualizáció (1) win win (1) win win szituáció (1) zsiványbecsület (1) Címkefelhő

Linkblog

Ebből mindenki ok(k)ult!

2009.09.13. 10:00 Utcamacska

Érdekes tárgyaláson voltam a közelmúltban. Egy olyan, már nem is egészen KKV, de azért mégsem nagyvállalat cégnél, ahol úgy gondolom, hogy már a bejáratra ki kellett volna tenni egy bazinagy vörös (esetleg lila) pentagrammát, és egy figyelmeztetést, hogy "EZOTÉRIÁVAL SÚLYOSAN FERTŐZÖTT ÖVEZET".

A gyanútlan - ám ezotériában offé - Utcamacska egyszerűen besétál. Azt gondolja, biznisz az biznisz. A macska farkát! A biznisz az nem ez! Ez a szemenszedett ezoizé. Hovatovább meglehetősen jajlagos.

A hülyének nézés sajátos, kissé lilásban derengő koronacsakrás aurája járta át a helyet. Olyasmi szinezete volt az egésznek, mint amikor egy kisebb pohárka mézes pálinka elfogyasztása után belenézel a gáztűzhely lángjába oldalról, és a felszálló halvány füstön át szemléled a saját, meglehetősen különleges nézőpontod szerint épp elmosódni készülő világot.

Ebben ugye benne van minden. Főleg  gáz.

Bár nem informáltak biztos helyről, de szerintem a cég legutóbbi csapatépítésén a közösen felállított jelmondat kb. így hangzott: Szarból várat, tegnapra, és ingyen!

Ide mentem be tárgyalni én, másodmagammal. Velünk szemben felsorakozott egy regiment katona. Na jó -csak azok a személyek, akikről a középvezető úgy gondolta, hogy kellenek ide. (Végül egyedül a kisfőnök beszélt - a többiek kussoltak, mint tündérfing a mítoszködben.)

A biznisznek az a része, amiért eredetileg mentünk, végül is létrejött - panaszra eddig nincs ok. Viszont közben kierült, hogy az ezotériában vastagon érdekelt vállalkozás bizony számos szakértővel, de kevés tényleg értékes emberi erőforrással rendelkezik. Ez alatt azt érem, hogy nem rendelkezik hozzáértő emberekkel, akiket használni, s nem kihasználni lehet. Új lehetőség kínálkozott számunkra, hiszen bizonyítottan értettünk, értünk ahhoz, amiben ők oly botorkán tapogatódznak.Azonban nem szabad felülni annak, amit a gázgőz délibábjában látsz! Néhány ajánlattétel után kiderült, hogy a fenti jelmondat minden betűjéhez tartja magát a vállalat. A hozzánk intézett ajánlatkérés is így hanzott: építsünk szarból várat, tegnapra és lehetőleg ingyen, vagy akár még fizethetünk is nekik.

Így már nem is annyira csodálható, hogy a náluk dolgozó népek alapvetően a vézérkar tetején ülő vudu pénzmágus zombii. Sokat lehet tanulni az ilyen mágusokotól - de viszonylag keveset érdemes. (Tudod, a Keletiben az öreg vécésnéni is megmondta, hogy ki mivel bánik, azzal kenődik...)

Mi nem igazán vagyunk zombinak alkalmas népek - például én nagyon is elevenen élek! Így aztán az üzlet többi részéből nem lett semmi.

Amit viszont megtanultam az ezoterikus üzleti politikájukról:

  • Ötletet lopkodni kifizetődő, pláne, ha saját, ötletgazdag emberekben hiányt szenvedsz. (Ők drágák, nehezen kezelhetők és részesednének ötleteik hozamából! FÚÚÚJ!)Egyszerűen fogd az akasára, vagy a kollektív tudattalanra, hogy onnan jött az ötlet. Beválik.
  • Mások lelki problémáiból tisztességtelen ezó-bizniszt kovácsolni kis hazánkban annyira egyszerű, annyira alacsony bírsággal sujtott és annyira könnyű, hogy pofánkon megfelelő rinocérosz bőrrel és edzett gyomorral bárki számára nyitott a pálya! Például bárki mondhatja, hogy energiával gyógyít - a szakma nagy öregje Gyurcsok József kitaposta ösvény mára már 6 sávos szupersztráda. Merj rajta száguldani! (Azt azért ne áruld el, hogy az útépítés még nincs befejezve, s az egész egy szakadék szélén ér véget - ez rontja a beszedhető pályabérleti díjak végösszegét!) 
  • Mindenre lehet ezoterikus ideológiát találni, az ezotéria kimeríthetetlen tárháza nyitva áll előtted, bármikor ki-és besétálhatsz rajta!
  • Különleges vagy. Mindegy miben! Különleges vagy! (Főleg abban vagy különleges, hogy majdnem ingyen dolgozol nekünk, erre ugyanis kevesen hajlandók, de ne aggódj, mindig akad majd utánpótlás, aki különleges akar lenni!) 
  • Minden alvállalkozónál van olcsóbb. Az olcsóbbnál is. Minőség nem számít! (Az ezotéria bölcselete is ingyenes és nyitva áll mindenki számára. Kizárólag csak te fizess nekünk, hogy megnyissuk számodra a különleges csatornákat - csatornaépítő munkásaink a tér-idő univerzum rabszolgái! Bérük maga a tanulás.) 

Szerencsére mi nem kaptunk tőlük tanulópénzt. Viszont ezek azok a pontok, ahogy szerintem NEM szabad vezetni egy vállalkozást egy üzletet. Szóval velük mostantól mértékkel bótolunk, kezünk ügyében tartjuk az éppen szükséges számú fekete gyertyát, titokban, vidéken tartunk egy-két fekete kakast és macskát, valamint egész színezőkönyvünk van mágikus szimbólumokból, szükség esetére.

Vigyázat - a jelenség fertőző!

14 komment

Címkék: ezotéria tárgyalás ajánlat megbeszélés tárgyalástechnika

A bejegyzés trackback címe:

https://utcamacska.blog.hu/api/trackback/id/tr921378506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.09.13. 11:12:26

De azért vagy annyira "tetű", hogy bótolsz velük. Aki ezotériával foglalkozik, az minőségileg ugyanaz, csak az ára más.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.09.13. 11:29:22

Ja, és mi a cég neve, címe, egyéb adatai? Mert így semmit nem ér az egész.

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.09.13. 12:30:02

Szerintem mindegy, hogy ez éppen melyik cég.

Ahol pénz is van, meg vallás is van, és főleg ilyen ezo dolgok, abból már jó nem lehet...

Fenemód jó poszt volt, már hiányoztál! :)

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.09.13. 13:26:11

Átérzem az Örömödet! Nem túl régen versenytárgyaltam egy (jó nagy) cégnél akik scientológiai alapokon vezetik magugak, (akkor még nem tudtam) több fordulós nyűglődés után nyertünk. Akor közölték, hogy az 1., 2., és 3., helyezett közül az kapja -az amúgy elég zsíros- melót, aki elvégez valami scientológiai bizbasz képzést. Én akkor szó szerint azt mondtam az embernek: "Elmegy maga a picsába!" és kiballagtunk a tetthelyről. De kiballagás közben még hallottam, ahogy a bent maradottaknak azt mondta, hogy én még nem vagyok elég felkészült és érett ahhoz, hogy ezt a magas szintű vezetési és szellemi szintet átlássam. Anyád! Az óta már 2 helyen is megkérdeztem tárgyalás előtt, vagy közben, hogy van-e közük a scientológiához.... nehogy újra... Erre az ország nyugati csücskében ezek nagyon sűrűn vannak.
Ez a Te sztorid is valami hasonló fíling lehetett asszem.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.09.13. 16:16:48

@MacTom: Tényleg óvatosnak kell lenni a scientológus vállalkozásokkal. Már volt, hogy engem is összemostak velük, valami ostoba félreértés miatt, éves munka volt kimagyarázni, hogy nem is...

Mostanában viszont annyira sokat hallok ezekről, hogy már el fogom olvasni az alap könyvüket, legalább képben legyek az alapokkal.

@Strici: Vagyok hát! A teveszarnak is van például fűtőértéke és remek szigetelőanyag is, de attól még nem kell bekajálni, mert az csak teveszar.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.09.13. 20:41:27

de különben meg nem értem. Mi az, hogy nem is egészen kkv, de még nem is nagyvállalat?????????

Definiáld a kkv-t is és a nagyvállalatot is PRECÍZEN, és akkor kiderül, hogy ez a cég a gt. szerint hová tartozik! Ne maszatolj! Adj magadra! Legyél pontos!

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.09.14. 08:10:52

@Strici: tényleg rá :) A KKV a kis-középvállalat. Akár meg is nézheted, hogy hány foglalkoztatott főig számít KKV-nak egy cég. (Azt hiszem 10 fő alatt mikro-vállalat, 50 főig kisvállalkozás, nem vagyok biztos a számokban, de úgy emlékszem 250 fő alatti a középvállalkozás - az éves árbevétel is kötve van, ezeket nem tudom fejből.)
Ez a cég saccra inkább középvállalat, (nem számoltam meg a benn ülőket, és azt sem tudom, hogy a cégnél működő X db KFT- ben egyesével mennyien vannak) Egyes esetekben az alkalmazás helyett az alvállalkozást mint formát előnyben részesítik, akkor is, ha ez totál ellentmond minden szabálynak (szeressük az ilyet) és az árbevételük elég magas. Szóval azért írtam, hogy rosseb tudja, mennyi az annyi mert nem én maszatolok, szívem, hanem ők... csak olvass már a sorok között. Elég okos vagy hozzá, mint már többször bizonyítottad.

mig8 (törölt) 2009.09.14. 17:49:07

Na és végül mi lett? Amikor leesett, hogy ők inkább azt szeretnék, hogy ti a munka mellett még fizessetek is nekik és otthagytátok őket, akkor hogyan vágtátok ki magatokat? Csak hogy tanuljak én is vmit...

vérnyúl a 327-es számú uttörőcsapatból 2009.09.15. 14:29:21

Ez most legalább annyira lila lett, mintha maga a nagy-nagy vállalati főmágus írta volna.

Bit Rot 2009.09.15. 21:40:50

Amúgy az megvan, hogy fekete gyertyát sehol se lehet kapni?? Nem sötétkékről, liláról beszélek, hanemigazi feketéről!!!
Próbáljatok venni, nézni!
Barna sincs.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.09.16. 12:03:43

@Bit Rot: Mert azt külön mártatni kell - amúgy az igazi fekete az baromi büdös,mert kátrányos. BOÁÁÁ a színezékben meg nincs igazán fekete szín. Tényleg nem kapható.

@mig8: Nem vágtuk ki magunkat - egyszerűen minimumra korlátozzuk az együttműködést. :) És nem adunk ki ötleteket.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.09.16. 12:04:24

@vérnyúl a 327-es számú uttörőcsapatból:

:) lehet, hogy én is egy főmágus vagyok - végül is nem kizárt ;)

moonking 2009.09.18. 09:14:46

Fő, hogy mindenki leszűrte magának a lényeget, ..:)

Nekem az ez izé-vel semmi bajom, van aki megélhetési formaként űzi, de az egyén elsajátíthatja valamelyik ágazatát, (vagy akár többet is) pusztán azért, hogy magát színesebbé tegye, és egy újabb trükkel elő tudjon állni, egy kellemes baráti társaságban. Nem kell szeretni, nem kell hinni benne és nem provokatív, így aztán nincs is vele semmi bajom, Tény, hogy a tv műsorokból, illetve nagyobb publicitást nyert intézményektől, egy torz képet kapott, ami egy csomó erkölcsi kérdést vett fel
A cég politikája meg, ha jól értettem, arra az egyszerű érzékletünkre épül, hogy elismerés függők vagyunk, mindenki ezt kár tagadni (különleges vagy) Minőség és hozzá értés nem számít.
Egy lelkes amatőr
süti beállítások módosítása