HTML

Tárgyalástechnika minden napra

Egy kutyabarát Utcamacska - időnként kölykét nevelgetve - át-átvág a hatsávos autópályán, hogy megigyon egy pofa aludttejet a haverokkal. Az élet szép, sikeres és kicsit persze különc is. Semmi széplelkű nyávogás! Csak a valóság. Az is eléggé hasonlít egy körhintához. Mert minden helyzet egy tárgyalás. Valódi körhinta, csak kicsit másmilyen. (Tárgyalástechnika, üzletkötés, biznisz, becsület és betyárbecsület.) KÜLDJ - vicces, bosszantó, elgondolkodtató, vagy tanulságos sztorikat tárgyalásokról, üzletkötésről, technikákról, veszett helyzetekről, amikből JÓL jöttél ki. utcamacska(kukac)freemail.hu (És gyűjtjük a legidiótább céges tárgyalószoba elnevezéseket!)

Friss topikok

Címkék

agresszív (2) agy (2) agytréning (1) ajánlat (1) akadály (1) alkalmasság (2) alku (1) álláshirdetés (1) állásinterjú (5) állás interjú (1) artúr király (1) asszertivitás (1) átpozícionálás (1) baszod béla (1) béke (1) béketeremtő (1) belső erő (1) beszélgetés (1) beszólás (1) bkv (1) bkv ellenőr (1) bólogató jános (1) bugyi (1) cél (1) célkitűzés (1) cici (1) címke (1) divat (3) divatbaki (1) duplafenekű tranzakció (1) édesanya (1) eladás (3) energia (2) értékesítés (5) értékesítő (2) értekezlet (1) ezotéria (1) fáradtság (1) fehér asztal (1) felelősség (1) felkészülés (4) felvételi beszélgetés (1) figyelem (2) ghandi (1) gömb (1) hanghordozás (1) homokozó (1) illem (3) indiszkréció (1) jedi (1) karácsony (1) kávé (1) kényszervállalkozó (1) kerekasztal (2) kerekasztal beszélgetés (1) kerek asztal lovagjai (1) kocka (1) kommunikáció (3) konfliktus (1) konfliktuskezelés (1) kutyakaki (1) lelkierő (2) macska (1) manipuláció (1) manipulatív (3) megbeszélés (9) megértés (1) meggyőzés (3) megoldás (5) mello (1) míting (1) mlm (1) módszer (3) motiváció (2) nagymama (1) napoleon hill (1) nlp (1) női vezető (1) nyertes nyertes (1) nyer nyer (1) öltözködés (1) orosz katona (1) padawan (1) passzív (1) pénz (1) proaktív (1) protokoll (2) sales (8) siker (2) sms (1) stratégia (1) stressz (3) stresszoldás (2) suttyó (1) szárnysegéd (1) szerepeltolás (1) szeretet (2) szex (1) szólista (1) szomszéd (1) sztereotípia (1) tárgyalás (35) tárgyalástechnika (30) tárgyaló (1) tárgyalónevek (1) tárgyalószoba (2) telefon (1) telefonos üzletkötő (3) telemarketing (2) telesales (3) testbeszéd (3) thomas lieven (1) tükrözés (1) túsztárgyalás (1) ügyfél (6) ügynök (5) ügynökhatározó (3) üzlet (6) üzleti divat (1) üzletkötés (14) üzletkötő (7) vita (1) vizualizáció (1) win win (1) win win szituáció (1) zsiványbecsület (1) Címkefelhő

Linkblog

Ittenvan, ba+!

2009.09.23. 07:15 Utcamacska

Na nem a legújabb blogbejegyzésem van itt, s nem a kedves olvasókat akarom megsérteni! Ilyet okos Utcamacska nem tesz! Viszont csak akkor tudod meg, mi van itten, ha tovább lapozol, ba+! ;) 

Egy nagyon régi barátommal beszélgettünk, s idéztük a múltat. Neki egy nagyvállalkozása van. Rendezvényekre járnak országszerte és a vendéglátást biztosítják az eseményeken. Én a piac egész más szegmensében vagyok érdekelt. A problémáink azonban sokszor azonosak. Az emberi tényezőről beszélgettünk. Arról, hogy milyen sokan vannak, akik csak a pénzt akarják felmarkolni, s megdolgozni egyáltalán nem akarnak érte. Milyen sok a tingli-tangli ember, akinek az adott szava kevesebbet ér, mint a pipafüst. Felemlegettük azokat az embereket, akikkel az elmúlt évek alatt összehozott bennünket a rossz sors:

  • Eszünkbe jutottak azok az emberek, akik este megigérték, hogy reggel kezdenek, s aztán hiába vártuk őket. Sosem érkeztek meg, s még a telefonjukat is kikapcsolták. (Istenem, de mennyi van ezekből az ócska alakokból!) 
  • Eszünkbe jutottak azok, akik a munka legkeményebb dandárjában jöttek rá, hogy nekik ennyi meló bizony sok, s hátrahagyva csapot-papot hazahúztak, otthagyva a többieket a pácban.(Aztán később voltak akik visszatértek, követelni a félnap bérét, mondván:  nekik az jár!) 
  • Eszünkbe jutottak azok a szegények, akiket ezek miatt a jellemtelen, lusta alakok miatt nem tudtunk alkalmazni, pedig nekik lehet, hogy szükségük lett volna az állásra, vagy az alkalmi feladatra.
  • Eszünkbe jutottak azok a hóóótbuta kiscsajok, akik sutyerák viselkedésükkel szégyent hoztak a cégre. A kedvenc sztorink egy erdélyi lánykához kötődik, s őrá utalok a címben. Miután a vendég által felvett rendelést körülbelül ötödszörre sikerült teljesíteni, úgy tette le azt a vendég elé, hogy : Na ittenvan! Abban a vendéglátóipari egységben az volt az utolsó mondata. (Később ez szlogenné lett a haveri körben, s mindig akkor használjuk, hogyha valaki saját hibájából ront el valamit, sokadszorra sikerül helyrehoznia. Neki mondjuk mind: Na itten van, ba+! ) 
  • Felidéztük a régi szép időket, mikor még nem volt meg a rutinunk, hogy első blikkre kiszúrjuk a "hintásokat", vagyis azokat akik megpróbálnak átverni, "hintába tenni" bennünket. Elképzeltük, hány tonna lenne fém kétszázasokban az a halom, amit kicsórtak a zsebünkből ezek az alakok. (S azért csöndben megsúgtuk egymásnak, néha még mindig hintázunk egyet-egyet, bár már jóval ritkábban, mint 20 évvel korábban!) 
  • Elmondtuk, hogy jöttünk rá saját bőrünkön, hogy az olcsó emberek olcsó munkát is végeznek, s hogy ők a legrosszabb befektetés.
  • Elmeséltük, hogyan kell megköszönni a munkát annak, aki egész nap keményen hajtott, s elismerni szóban is azt, amit értünk, a vendégért tett.
  • Elmeséltük kis titkainkat, hogyan kell megtartani a jó embereket, s büszkén mondtuk: JÓ CSAPATOM VAN!

Az ügyfelekről, a vevőkről, az alázatról beszéltünk. Arról, hogy mindketten azt csináljuk, amit a legjobban szeretünk. S arról, hogy rájöttünk: Jók vagyunk abban, amit csinálunk. S ebben nem volt hamis önhittség, inkább temérdek karcos önirónia.

Most, ha van kedvetek, idézzetek múltat velünk! 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://utcamacska.blog.hu/api/trackback/id/tr171395125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

psmith 2009.09.23. 09:41:41

Ez az egész poszt egy nagy butaság, mert mindenki tudja, hogy minden alkalmazott tökéletes, bezzeg a szemét vállalkozók, azok meg gonoszak, tisztességtelenek.
Na!

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.09.23. 14:31:30

Aki vállalkozó, mások munkájából húz hasznot, tehát ne csodálkozzon semmin.

2009.09.23. 17:27:11

@psmith:
Hát, ha már itt tartunk, a cikkben említett vendéglátóipari vállalkozók nem éppen a korrekt munkáltatói viselkedésükről híresek.
Pl. ez az "este megígérte, hogy kezd", konstrukció is érdekes, persze valószínűleg reggel az lett volna a főnök úr első dolga, hogy megírják a munkaszerződést, és feladja ebev-en azt a fránya bejelentőlapot az apeknek. :))

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.09.23. 18:07:56

@tff: Ezen a helyen az a szokás, hogy az alkalmi munkások alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgoznak. A fix kollégák pedig bejelentett főállásban, mégpedig arra bejelentve, amennyit valóban kapnak. A kiskönyves népek szokták eljátszani, hogy nem jönnek el dolgozni.

mig8 (törölt) 2009.09.23. 22:09:04

Akkor hát emlékezzünk!

Sajnos csatlakoznom kell az egyik előttem szólóhoz: rossz főnökből is van annyi, mint rossz alkalmazottból.

Volt egy főnököm, aki mindig csak azt nézte, hogy mit rontottam el. Volt ilyen, hisz pályakezdő voltam. Abszolút hangulatember volt. Karácsonykor, 24-én megkövetelte tőlünk, hogy legalább 4-ig benn legyünk, holott nem volt munka. Vagy amikor egy újoncnak arról mesélt, hogy itt nincs munkaidő, hanem feladat van. Nem azt nézi, hogy ki meddig van benn, hanem hogy a feladat el van-e végezve. Aznap 4-re befejeztünk mindent és megkérdeztük, hogy hazamehetünk-e. Akkor jött azzal, hogy dehát 5-ig van a munkaidő!

Viszont roppant hálás vagyok neki. Jó lecke volt nekem az az állás, sok élettapasztalatot szereztem. Bár az igaz, hogy megköszönni nem akaróddzik. :-)

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.09.25. 09:16:00

"Eszünkbe jutottak azok az emberek, akik este megigérték, hogy reggel kezdenek, s aztán hiába vártuk őket."

Eszembe jut ennek kapcsán, hogy örülni kell, ha valakiről hamar kiderül(t), megbízhatatlan.
Senki nem örül neki, mégis, jobb, ha egy kis pofont kapunk az élettől, mintha egy nagy csapás érne minket. :)

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.09.25. 09:27:37

@mig8:
A rossz munkahely és a rossz főnök megedzi az embert ;)
süti beállítások módosítása