HTML

Tárgyalástechnika minden napra

Egy kutyabarát Utcamacska - időnként kölykét nevelgetve - át-átvág a hatsávos autópályán, hogy megigyon egy pofa aludttejet a haverokkal. Az élet szép, sikeres és kicsit persze különc is. Semmi széplelkű nyávogás! Csak a valóság. Az is eléggé hasonlít egy körhintához. Mert minden helyzet egy tárgyalás. Valódi körhinta, csak kicsit másmilyen. (Tárgyalástechnika, üzletkötés, biznisz, becsület és betyárbecsület.) KÜLDJ - vicces, bosszantó, elgondolkodtató, vagy tanulságos sztorikat tárgyalásokról, üzletkötésről, technikákról, veszett helyzetekről, amikből JÓL jöttél ki. utcamacska(kukac)freemail.hu (És gyűjtjük a legidiótább céges tárgyalószoba elnevezéseket!)

Friss topikok

Címkék

agresszív (2) agy (2) agytréning (1) ajánlat (1) akadály (1) alkalmasság (2) alku (1) álláshirdetés (1) állásinterjú (5) állás interjú (1) artúr király (1) asszertivitás (1) átpozícionálás (1) baszod béla (1) béke (1) béketeremtő (1) belső erő (1) beszélgetés (1) beszólás (1) bkv (1) bkv ellenőr (1) bólogató jános (1) bugyi (1) cél (1) célkitűzés (1) cici (1) címke (1) divat (3) divatbaki (1) duplafenekű tranzakció (1) édesanya (1) eladás (3) energia (2) értékesítés (5) értékesítő (2) értekezlet (1) ezotéria (1) fáradtság (1) fehér asztal (1) felelősség (1) felkészülés (4) felvételi beszélgetés (1) figyelem (2) ghandi (1) gömb (1) hanghordozás (1) homokozó (1) illem (3) indiszkréció (1) jedi (1) karácsony (1) kávé (1) kényszervállalkozó (1) kerekasztal (2) kerekasztal beszélgetés (1) kerek asztal lovagjai (1) kocka (1) kommunikáció (3) konfliktus (1) konfliktuskezelés (1) kutyakaki (1) lelkierő (2) macska (1) manipuláció (1) manipulatív (3) megbeszélés (9) megértés (1) meggyőzés (3) megoldás (5) mello (1) míting (1) mlm (1) módszer (3) motiváció (2) nagymama (1) napoleon hill (1) nlp (1) női vezető (1) nyertes nyertes (1) nyer nyer (1) öltözködés (1) orosz katona (1) padawan (1) passzív (1) pénz (1) proaktív (1) protokoll (2) sales (8) siker (2) sms (1) stratégia (1) stressz (3) stresszoldás (2) suttyó (1) szárnysegéd (1) szerepeltolás (1) szeretet (2) szex (1) szólista (1) szomszéd (1) sztereotípia (1) tárgyalás (35) tárgyalástechnika (30) tárgyaló (1) tárgyalónevek (1) tárgyalószoba (2) telefon (1) telefonos üzletkötő (3) telemarketing (2) telesales (3) testbeszéd (3) thomas lieven (1) tükrözés (1) túsztárgyalás (1) ügyfél (6) ügynök (5) ügynökhatározó (3) üzlet (6) üzleti divat (1) üzletkötés (14) üzletkötő (7) vita (1) vizualizáció (1) win win (1) win win szituáció (1) zsiványbecsület (1) Címkefelhő

Linkblog

Ügynök! Olyan-e vagy?

2009.08.07. 16:05 Utcamacska

 

Ááá én nem vagyok Olyan! - Én arra nem vagyok alkalmas. Az ügynökölés nem nekem való! De milyen ügynöki munka? Meg sem nézted? Miért? Akkor honnan tudod?

Az értékesítés ugyanis egy játék, olyan, mint a csábítás. A csábítás, a flört, már-már jobb, mint maga az abszolvált testi kapcsolat (értsd: szex), mert nem tudhatod, mi lesz a kimenetele, izgalmas, ígéretekkel és meglepetésekkel teli.

 Most kaptam ezt a hozzászólást, - Köszönet, Ladyb - melyet azonnal ki is ragadok, mert aranyigazságokat rejt. Az értékesítés számos formája létezik, s mikor megérted, hogy képes vagy eladni magad, s rajtad keresztül az általad szolgált ügyet (legyen az bármi) máris nyertél: 

"Ugyanis egy dolgot érdemes tudni: ha tudsz értékesíteni, akkor Tiéd a világ, akkor bármikor tudsz pénzt teremteni magadnak, nem kell másnak a rabszolgája lenned. Ha jó értékesítő vagy, érted kapkodnak és nem Te kapkodsz. Jó ezt tudni ;)
Biztos vagyok benne, ha kiraknának egy arab bazárban 20 ananásszal és semmi másod nem lenne, azon múlna az ételed, hogy eladod-e a 20ananászt, kevesebb, mint 3 nap alatt beletanulnál és elkezdenéd élvezni is.

Az értékesítés ugyanis egy játék, olyan, mint a csábítás. A csábítás, a flört, már-már jobb, mint maga az abszolvált testi kapcsolat (értsd: szex), mert nem tudhatod, mi lesz a kimenetele, izgalmas, ígéretekkel és meglepetésekkel teli."

Szóval ennyi köze van az abszolvált testi kapcsolatnak az üzletkötéshez. :)

(A címben a nyelvhelyességi kritériumoknak való nem megfelelés egy népszerű sláger refrénjére asszociál, melyben azt kérdik: Buzi-e vagy? Akik az említett slágert nem ismerik, azoktól elnézést)

25 komment

Címkék: ügynök sales alkalmasság üzletkötés üzletkötő

A bejegyzés trackback címe:

https://utcamacska.blog.hu/api/trackback/id/tr281294971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.08.07. 17:05:50

Nem, nem olyan. Nem eladni akarom magam. Amikor szerelmes vagyok, akkor sem. Éppen az a baj, hogy sokan azt hiszik, a szerelem se más, mint üzlet.

NEM AKAROM ELADNI MAGAM.Szabad, értékesítésmentes, de értékes ember vagyok.

Érték, minden szentség. ÉN.

ÉN NEM VAGYOK ÁRU.

Kényszeríthetnek rá, de minden tettemmel és szavammal azon munkálkodom, hogy se én, se az alkotásaim ne áruk legyenek.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.08.07. 17:07:02

Az értékesítés különben nem játék. Az értékesítés üzleti akció. Semmi más.

Játék a szerelem és az alkotás.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.08.07. 17:09:33

Ja, és az ügyet sem akarom eladni. Az ügy sem áru. Az ügy társadalmi viszony. Csak úgy mondom.
Amikor az ügy áruvá válik - ha az ügyet elÁRUlják, akkor az ügynek annyi.
Nem véletlenül kergette ki - a legenda szerint - Jézus a kufárokat a templomból.

Ladyb 2009.08.07. 19:06:24

Utcamacska: még nem is kérdeztem, cicád van? :)

Ladyb 2009.08.07. 19:07:31

Ja, és köszi, hogy kitetted a kommentem. :)

mig8 (törölt) 2009.08.07. 19:38:17

Sziasztok!

Bocs, még csak új vagyok itt, dehát valamikor el kell kezdeni. :-)

Márpedig ma, a válság idején, igenis el kell tudni adni magunkat is.

A szitu az, hogy a cég, ahol dolgozol, az esetek többségében korlátolt vezetőkkel van megáldva. Ők úgy gondolkodnak, hogy túl sok a feladatuk, ezért felvesznek egy embert. Nem a két szép szeméért - bár van ilyen is -, hanem, hogy megkönnyítse az életét.

Namost jelenleg a munka csökken, a nadrágszíjjat a vezetők is meghúzzák, a legtöbb helyen létszámstop, a határozott határidejű szerződéseket nem akaródzanak meghosszabbítani. Nektek ilyenkor igenis meg kell tudni indokolni azt, hogy miért jó a cégnek, ha megtartanak Titeket. Azaz ELADOD MAGAD.

Nem készpénzért. Ez egyfajta bartel. Magadat, hogy meglegyen az anyagi biztonságod. Fel kell hívni a figyelmüket az általad nyújtott előnyökre. De nemcsak erre, hanem arra is, hogy ez nekik miért kell, hogy ez nekik miért jó.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.07. 20:58:07

@Ladyb: van - egyik postba berakom a képét. (a kutyámé már bent van tegnapelőttiben, ha jól emlékszem, akkor kérdezte valaki.)
Igazi utcamacska, egyszerű, szürke cirmos.

@mig8: Éretlek, sőt igazat is adok neked.
Stricit is értem - bár szavakon lovagol, és rettentően idealista. Érvel valami mellett, amivel sért másokat, úgy hogy észre sem veszi. Egyszerűen átlépett rajta egy világ, mellyel nem hajlandó lépést tartani. Nagyon örülök annak, hogy a blogját elkezdte, talán ez túllendíti valamilyen módon azon, amiben maga választotta kínnal csücsül.
Az eladás az önfeladás, az árulás és az elárulás, valamint az árusítás között hatalmas különbségek vannak. Egy ideig elég sokat olvastam nonporfit marketingről, mivel szoktam önkénteskedni. Ha az alapítványok emberei nem képviselnék hittel az ügyüket, akkor egy rakás embernek nem tudnának segíteni, akik igencsak rászorulnak. Aki ügyesen talál piacot magának, az nem szélhámos. Egyszerűen csak ügyesen talál magának piacot. Az a szélhámos, aki eközben másokat becsap, félrevezet.

adamm123 2009.08.07. 21:07:03

Az ügynökösködéskhez rá kell erőltetni magunkat másokra, néha hazudni kell, elhallgatni az igazság egy-egy részletét, szóval csupa olyan dologgal jár, amitől jó érzésű embernek hányingere lesz.

Egész más persze az, ha olyan helyen vagy, ahol a leendő ügyfelek keresnek téged, és nem fordítva, de nem ez a felállás jut eszünkbe, ha értékesítésről, vagy ügynöki munkáról van szó.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.07. 21:23:53

@matraszentanna: olvastad az előző bejegyzést? kérlek, tedd meg!

adamm123 2009.08.07. 21:33:00

@Utcamacska: Elolvastam, nem találtam relevánsnak a véleménnyemmel kapcsolatban. Segíts kérlek, mire gondoltál?

mxz 2009.08.08. 02:14:58

zsigerbol utalom az igazan jo ertekesitoket. igy sikerult mindig kiszurnom, hogy kik is ok valojaban. mivel egy HR szolgaltato cegnel dolgoztam (toborzas-kivalasztas), ez hasznomra valt. de tenyleg, amikor zsigerbol ereztem hogy UGY gaz az ember, mindig tudtam, hogy TUTI jo ertekesito. eddig 100%-ban bevalt.
tobbet HR-el valszeg nem foglalkozom :DDD

de visszaterve a posztra: ha tudsz ertekesiteni, tied a vilag. szerintem: semmi koze a kettonek egymashoz.

rabszolgasag - semmi koze az ertekesiteshez, bar ertem mire gondol.

Az TENY, hogy a jo ertekesitoert kapkodnak. az igazan jo/kelendo ertekesitot mindig ugy kellet levadaszni, aki "jelen" volt a piacon, az altalaban nem volt eleg jo (ertsd ezalatt: jelentkezett az allasra, vagy feltoltotte oneletrajzat ide, vagy oda).

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.08.08. 02:54:42

@Utcamacska: Azt gondolom, más az alapítvány és más az igazi civil szervezet. Az alapítvány az adómegkerülés és az alamizsna-osztogatás sajátos keveréke.

Az igazi civil szervezet az egyesület - vagy a még nem is intézményesített - közösség, amely nem pénzt kegyoszt vagy mos tisztára, hanem - hite szerint - ügyeket képvisel. Megalkuvás, hazudozás, taktikázás, önfeladás nélkül.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.08.08. 03:40:58

@Utcamacska: Nem tudom, min kéne túllendülnöm. Én eddig is - folyamatosan - kb. kéttucatnyi honlapot gondoztam, gondozok; igazi civil közösségeket segítek. Lehet, hogy számodra az önkéntes munka nem ugyanolyan értékű, számomra viszont alkotó tevékenység. Az általam támogatott civil szervezetek közül az egyiknek a vezetője éppen a napokban került be az EU egyik szakbizottságába. Most akkor kin is haladt túl az idő? Nem lehet, hogy Ti vagytok leragadva egy ócska, hazug ügynök-kapitalizmusnál?

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.08.08. 04:50:46

@Utcamacska: Aki ügyesen talál magának piacolt, az lehet, hogy nem szélhámos, hanem ügyeskedő.

Azt nem fogod föl, hogy az ember - szándékosan nem írtam most csupa naggyal, mert ettől még ő a főszereplő - nem ügyeskedhet mások rovására.
Ha ugyanis piacra viszi önmagát, az elveit, az eszméit, azt mások ellenében teszi. Nem azért, mert azt akarja, hanem mert a piac az egymás elleni verseny színtere. Ez a lényege. Verseny nélkül nem piacról beszélünk, hanem a szükségletek - áruforma nélküli - kielégítéséről.

Ilyen pl. az, amikor az édesanya szoptatja a gyermekét. Szükségletet elégít ki, anélkül, hogy közte és a bébi között piaci viszony állna fent.

igaziatommaki 2009.08.08. 07:48:51

"Az értékesítés ugyanis egy játék" Ne haragudj Macska, de aki ebből él (és csak ebből), annak nem játék, hanem a napi megélhetése függ tőle.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.08. 07:50:19

@Strici: Szerintem ne menjünk bele a mélyfilozófiába :) Éppen Te próbálsz velem versenyezni, ki is szarja a görbébbet, büdösebbet. (Kinek az alapítványa- egyesület nagyobb-jobb, szebb) Nem fog menni, mert nem versenyzek, meghagyom a véleményalkotásodhoz a jogot, én pedig teszem a dolgom, mint eddig is.
Az anya-gyermek kapcsolatnál egyébként durvább önfeladás és kizsákmányolás nem is létezik. (Mivel szoptattam már csecsemőt, tudom;) ) Tudod, minden nézőpont kérdése.

@mxz: Érdekes helyekre kereshettél embert ... de a jó szenzorod biztos támpont neked, hogy kit keülj el, ha nem szereted.

@matraszentanna: Arra gondoltam, hogy vannak azért olyan területei ennek a szakmának, melyben az általad elmondottak nem igazak. A hosszú távon is sikeres - a cég számára valóban értékes - üzletkötők többsége éppen ennek ellenkezőjéről számol be. Épp azért tud rövid távon kevesebb, hosszú távon viszont sok és visszatérő ügyfelet maga mögött tudni, mert amit mond az mentes a becsapástól. A rövid távon működő manipulátorokra igaz amit mondasz, de őket általában 1 éven belül nem találod meg azon a poszton, ahol megismerted. (Épp emiatt, interjúkra alapozom ezt a sorozatot, melyet hiteles emberekkel készítek.)

sorokinV 2009.08.08. 10:31:58

A modern piacgazdaság keretei között azon háborogni, hogy xy eladja magát súlyos agyzavar. Aki kimegy a munkaerőpiacra az vagy eladja a munkaerejét (napi x órában magát) vagy vásárol munkaerőt. És így lesz az emberből termelési tényező... :)

Az értékesítők meg abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy többször is eladhatják ugyanazt az árút (önmagukat). Egyrészt a munkáltatónak, másrészt a vevőnek (mivel jutalékot kap).

Legalábbis szerintem. Monnyuk' én munkáltató vagyok és ideáltipikusan így fogom fel.

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.08.08. 17:32:32

Nekem az a szemléletmód tetszik, ami azt mondja: az eladás tulajdonképpen megoldás nyújtása egy problémára.

Én lennék túl idealista?

Az online értékesítés amúgy valamilyen szinten meg is követeli ezt a szemléletmódot!

Ha leülsz beszélgetni egy ügynökkel, ott van a kezében a kártya, hogy ha Te elég udvarias vagy, 2 órán keresztül is dumálhat Neked, mert nem fogod otthagyni a mondat közepén. És csak beszél, és beszél, és mondja az újabb érveket, amíg bele nem szédülsz.

Online viszont, ha nem érzed, hogy a szöveg, amit olvasol, Rólad szól, és a Te problémáidat próbálja megoldani, fél mozdulat, és már máshol is vagy.

Jó, tisztességtelen eszközöket így is lehet alkalmazni, de mégis kicsit jobban a kedves ügyfél problémáira kell koncentrálni. Akkor van szívás, ha a termék valójában nem megoldás a problémára. Hazudni viszont sajnos lehet akár online akár offline, ez kikerülhetetlen.

Amúgy vannak onlie úton terjeszkedő MLM-ek is!

Sőt! Tulajdonképpen minden honlap egy ügynök-robot, nem? Mind értékesíteni akar! Ha nem a pénzedet, akkor az idődet kéri. És ezel nincs is baj, amíg hasznos dolgot ad cserébe.

Na jó, lehet, hogy ez egy kicsit túlzás, de ez a vonal is érdekes, szerintem :)

moonking 2009.08.08. 17:38:38

Tyű mennyi ideges felháborodó, megfordultam már itt-ott és volt, hogy volt nálam jobb, de mégis rólam tudták, hogy vagyok. Tisztelet a sok mély érzésű ékszernek aki itt van, de én legalább nem halok éhen és eszem egy kis ananászt, és az jó nekem, és, ha eszem akkor az jó neked is 

Ladyb 2009.08.08. 20:50:31

@Utcamacska: szürke cirmos! :) Őket is imádom, a szürkéket, nekem is van belőlük. Fotót várjuk, pls. :)

tammasibela 2009.08.08. 21:53:50

Kedvencem a zepteres téma:D expressz fele tele van lőve a hülye zepteres hirdetésekkel, holott átverés az egész...


-------------------------
medkit.hu > kedvezményes viagra, cialis potencianövelő!

catty21 2010.06.25. 18:38:04

Az a helyzet, hogy az ügynök is ember, a többsége tisztességes ember.
Nem hazudunk és nem adunk el sutyiba kacatokat.
Én biztosítási üzletkötő vagyok egy nagy cégnél.
Mindegy mennyire n yomnak felülről nem vagyok hajlandó kamu üzleteket kötni, ráerőszakolni az ügyfélre ami nem is kell neki!
Gondolkodni kell, az erőszakból született üzlet megszűnik, engem visszaírnak, akkor mi a biznisz?

Másfelől hiszek abban, amit értékesítek, mert nekem is van. Megvettem. Nem ócska bóvlit szórok ssanaszét...
süti beállítások módosítása