HTML

Tárgyalástechnika minden napra

Egy kutyabarát Utcamacska - időnként kölykét nevelgetve - át-átvág a hatsávos autópályán, hogy megigyon egy pofa aludttejet a haverokkal. Az élet szép, sikeres és kicsit persze különc is. Semmi széplelkű nyávogás! Csak a valóság. Az is eléggé hasonlít egy körhintához. Mert minden helyzet egy tárgyalás. Valódi körhinta, csak kicsit másmilyen. (Tárgyalástechnika, üzletkötés, biznisz, becsület és betyárbecsület.) KÜLDJ - vicces, bosszantó, elgondolkodtató, vagy tanulságos sztorikat tárgyalásokról, üzletkötésről, technikákról, veszett helyzetekről, amikből JÓL jöttél ki. utcamacska(kukac)freemail.hu (És gyűjtjük a legidiótább céges tárgyalószoba elnevezéseket!)

Friss topikok

Címkék

agresszív (2) agy (2) agytréning (1) ajánlat (1) akadály (1) alkalmasság (2) alku (1) álláshirdetés (1) állásinterjú (5) állás interjú (1) artúr király (1) asszertivitás (1) átpozícionálás (1) baszod béla (1) béke (1) béketeremtő (1) belső erő (1) beszélgetés (1) beszólás (1) bkv (1) bkv ellenőr (1) bólogató jános (1) bugyi (1) cél (1) célkitűzés (1) cici (1) címke (1) divat (3) divatbaki (1) duplafenekű tranzakció (1) édesanya (1) eladás (3) energia (2) értékesítés (5) értékesítő (2) értekezlet (1) ezotéria (1) fáradtság (1) fehér asztal (1) felelősség (1) felkészülés (4) felvételi beszélgetés (1) figyelem (2) ghandi (1) gömb (1) hanghordozás (1) homokozó (1) illem (3) indiszkréció (1) jedi (1) karácsony (1) kávé (1) kényszervállalkozó (1) kerekasztal (2) kerekasztal beszélgetés (1) kerek asztal lovagjai (1) kocka (1) kommunikáció (3) konfliktus (1) konfliktuskezelés (1) kutyakaki (1) lelkierő (2) macska (1) manipuláció (1) manipulatív (3) megbeszélés (9) megértés (1) meggyőzés (3) megoldás (5) mello (1) míting (1) mlm (1) módszer (3) motiváció (2) nagymama (1) napoleon hill (1) nlp (1) női vezető (1) nyertes nyertes (1) nyer nyer (1) öltözködés (1) orosz katona (1) padawan (1) passzív (1) pénz (1) proaktív (1) protokoll (2) sales (8) siker (2) sms (1) stratégia (1) stressz (3) stresszoldás (2) suttyó (1) szárnysegéd (1) szerepeltolás (1) szeretet (2) szex (1) szólista (1) szomszéd (1) sztereotípia (1) tárgyalás (35) tárgyalástechnika (30) tárgyaló (1) tárgyalónevek (1) tárgyalószoba (2) telefon (1) telefonos üzletkötő (3) telemarketing (2) telesales (3) testbeszéd (3) thomas lieven (1) tükrözés (1) túsztárgyalás (1) ügyfél (6) ügynök (5) ügynökhatározó (3) üzlet (6) üzleti divat (1) üzletkötés (14) üzletkötő (7) vita (1) vizualizáció (1) win win (1) win win szituáció (1) zsiványbecsület (1) Címkefelhő

Linkblog

Honnan nyered az erődet, ifjú Padawan?

2009.06.30. 07:13 Utcamacska

Nem vagyok egy nagy Csillagok Háborúja rajongó, az kicsit olyan pasis dolog, de azért azt nem volt nehéz felismerni, hogy az ezoterikus gondolkodás ősgyöke valahol Leila Hercegnő ölében van, messzi messzi, egy távoli galaxisban. Ez a film ugyanis nagyon sok ezo-spirtuális kérdést vetett fel. Például ezt az erő dolgot. Mert az erő, belső tűz, energia, életkedv,tettvágy, tetterő, ami az egész élethez kell, az valahonnan születik. A cél valahol az volna, hogy ebből mindig legyen utánpótlás. Ne punnyadj le, ne érezd úgy magad, mint akin átment egy tank - vagy tudd gyorsan felturbózni lelkierődet

"Az erő velem van, az igazság meg odaát?" 

A filmszlogenek helyett, meg a bioenergetikai mélymagyarázatok és parafrázisok ismételgetése helyett úgy gondoltam, hogy gondolkodni valót hozok. Elgondolkodhatsz - na persze csak ha szoktál, s ha akarsz - azon, hogy honnan lehet energiát nyerni, s milyen minőségben. (Kedvenc fórumomra Gincsi gépelte be - köszönöm neki!) Anthoni De Mello egy idézetét: 

"Idézd fel magadban azt az érzést, amit akkor érzel, ha valaki megdicsér, ha elismernek, elfogadnak, megtapsolnak.
Aztán állítsd szembe azzal az érzéssel, ami akkor keletkezik benned, ha a napkeltét vagy a naplementét nézed, vagy csak a természetet úgy általában; ha olyan könyvet olvasol, vagy olyan filmet nézel, amit teljesen élvezel.
Ragadd meg ennek az érzésnek az ízét, és hasonlítsd össze az elsővel, azzal, ami akkor keletkezett benned, amikor megdicsértek. Lásd meg, hogy az első érzés öndicsőítésből, önreklámozásból született! Földi érzés ez. A második viszont egyfajta beteljesülés eredménye, lelki érzés.Van egy másik ellentét is. Idézd fel azt az érzést, amit akkor érzel, ha sikeresen megoldasz valamit, ha elérsz valamit, ha feljutsz a “csúcsra”, ha megnyersz egy játékot, fogadást vagy vitát. Állítsd szembe azzal az érzéssel, ami akkor ér, ha igazán örömmel végzed a munkád, ha teljesen elmerülsz abban, amit éppen csinálsz. S vedd észre ismét a földi és lelki érzés közti minőségi különbséget!
Más. Emlékezz vissza, milyen érzés volt az, amikor hatalmad volt, amikor te voltál a főnök, felnéztek rád, amikor az emberek tőled kaptak utasítást, vagy amikor népszerű voltál. Most állítsd szembe ezt a földi érzést a meghittség érzésével, az együttlét érzésével - azokkal a percekkel, amikor mindenestül jól érezted magad egy barátod vagy egy csoport társaságában, ahol vidámság és nevetés volt.
Miután elvégezted ezeket az összehasonlításokat, próbáld meg megérteni a földi érzések lényegét, ami nem más mint önreklámozás és öndicsőítés. Ezek az érzések nem természetesek, a társadalom és kultúra hozta létre őket, hogy termelővé és ellenőrizhetővé válj.
Ezek az érzések nem termik meg azt a táplálékot és boldogságot, melyeket akkor érez az ember, amikor a természetben gyönyörködik, vagy barátai társaságának, illetve a munkájának örül. Ezeket az érzéseket azért kreálták, hogy izgalmat, feszültséget, végül is ürességet keltsenek.
Figyeld meg ezután magadat a nap, illetve a hét folyamán, és vizsgáld meg, hogy cselekedeteid közül hány volt, ami nem volt átitatva az ilyen izgalmak iránti vággyal, melyek csak ürességet teremnek: a figyelem, elismertség, hírnév, népszerűség, siker és hatalom iránti vággyal!
Nézz a körülötted lévő emberekre is! Van-e egy is köztük, akit nem fertőzött még meg az ilyen földi érzések iránti vágyódás? Egy is, akit még nem irányítanak ezek az érzések, aki nem éhezi őket, aki még nem tölti ébrenlétének minden percét tudatosan vagy tudattalanul ezeknek a keresésével?
Ha rájössz erre, megérted azt is, hogyan próbálják az emberek megnyerni a világot, s hogyan veszítik el közben a lelküket. Mert így az életük üres és lelketlen lesz."

Ezt az idézetet ne egyszer olvasd el. Vitázz vele! A vita jó dolog. Érvelj, ha tudsz, magadban. És végül jussatok konszenzusra, Mello és Te. Nyugodtan szidj engem, hogy miféle tárgyalástechnikai blog az, ahol azt mondják: a siker üresség? Figyelj! Nem ezt mondom! Csak azt, hogy valódi energiát, olyat, ami az igazi Jedi lovagnak van, nem onnan nyerhetsz. Sokan ezt tanítják neked, ezt a felszíni erőt, a lebutított verziót. De ha mélyen magadba nézel rájössz, hogy a Mello féléknek igazuk van. A felhigított gázon, ami odahaza jön mondjuk a konyhádban, lehet főzni. De nem fogsz vele (szerencsére) robbantani, világot váltani. A nyers erő, a földgáz erre képes. A világmegváltó tervekhez ilyen forrásra van szükséged. A hom-made sikergyárhoz elég egy kis talmi siker. Ehhez képest eldöntheted, mennyire leszel korrupt a tárgyalásaidon a siker érdekében, mennyire gázolsz majd át másokon, stb...Azt hiszem, ez az idézet megtanít erre.

Ha van jó történeted, ami tárgyalásokhoz, sikerhez, üzleti megbeszélésekhez kötődik, azt küldd el nekem az utcamacska@freemail.hu oldalra, vagy ne kímélj, szólj hozzá!

1 komment

Címkék: energia tárgyalás jedi mello padawan lelkierő belső erő

A bejegyzés trackback címe:

https://utcamacska.blog.hu/api/trackback/id/tr371217005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liquidos 2009.07.10. 11:27:23

Amit Mello feszeget egy érdekes kérdés, és akár a yin-yang ellentétig vezethető "probléma". Szerintem túl is mutat a tárgyalástechnika témakörön.

Egyfelől abszolút igaz, amit az érzések különbözőségéről mond, másfelől ha nem tapasztalod meg a sikert, nem is fogod tudni kezelni, helyén kezelni. Ez kicsit benne van a jedi-s témában is, amikor a jedi küzd önmagában a sötét oldallal.
süti beállítások módosítása